Tuinen en openbaar groen
Amstelglorie ligt ingeklemd tussen de Amstel, de A2 en de A10 en maakt deel uit van de hoofdgroenstructuur van de gemeente Amsterdam. Het 21 hectare grote complex bestaat voor ruim 60% uit tuinen, die een gemiddelde oppervlakte hebben van 275 vierkante meter. De rest van het park is overdags vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers.

Planten en dieren
Amstelglorie heeft zich sinds het ontstaan in 1953 ontwikkeld tot het leefgebied van een grote verscheidenheid aan planten en dieren, die niet in ieder willekeurig volkstuincomplex of park voorkomen. Je kunt er meer dan 40 soorten vogels tegenkomen, zoals uilen, fazanten, kuifmezen of een ijsvogeltje. Ook leven er onder andere libellen, vlinders, kikkers, salamanders, muizen, hazen en vleermuizen. Er is een stuk bos met onder meer daslook. In de sloten en singels (met een totale lengte van 5,5 km) is een rijke verscheidenheid aan waterleven te ontdekken. 

Openbaar groen
Maar er is nog veel meer op Amstelglorie te vinden. Zo kan je heerlijk fietsen en wandelen over het algemene deel van het park. Op dit openbare deel, van ca. 9 hectare, vind je een speelbos, de Hemkerhof (een proeftuin voor natuurlijk tuinieren), het Logeerhuis, een plas-dras-gebied, een paddenpoel, twee bijenkolonies en een kruidentuin. En natuurlijk is er het speelveld waar jong en oud met mooi weer heerlijk vertoeft. De paden, singels, grasvelden, bermen, sloten, etcetera, worden beheerd en onderhouden door de tuinders.
Het openbare deel is tijdens het tuinseizoen (half maart t/m oktober) vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. In de wintermaanden (november t/m half maart) sluit het park om 17 uur. Bij de ingang vind je een plattegrond van het park. 

Jeu de boules-baan
Hou je van een potje petanque? Neem je vrienden mee en kom een balletje werpen. Achterin het speelveld ligt een goed onderhouden jeu de boules-baan. Je kan er tot donker terecht, met uitzondering van vrijdagavond.
Wel zelf ballen meenemen.

 

https://www.amstelglorie.nl/